Komu i gdje?

Predavanja na FZS-u su za sve građane, jednostavna i zanimljiva. Bit će u Alkarskim dvorima (Muzej Sinjske Alke) u Sinju. Ulaz je slobodan.

Kroz predavanja znanstvenici na zanimljiv i simpatičan, svakom shvatljiv način građanima i djeci u školama približuju ljepotu znanosti.

Svaki gost Festivala znanosti - Sinj dobija dva zaduženja:

1. Javno predavanje od pola sata za građane, gdje kroz prezentaciju pokaže običnim ljudima što radi, zašto to tadi, što je tu lijepo i što je koristno... i zašto se uopće bavi znanošću. Sva javna predavanja su u večernjim satima, po tri ili iznimno 4 tijekom jedne večeri, počevši od 18 sati nadalje, u Alkarskim dvorima (Muzej Sinjske Alke) u Sinju.

2. Školski sat određenog predmeta u školi gdje znanstvenik na jedan sat postane nastavnik i djeci ispriča kao ekspert u području - od kojeg bi trebali učiti oni koji pišu vaše knjige ili knjige Vaše djece - kako bi on određenu temu obradio. Ovo je također specifičnost našeg Festivala znanosti - Sinj po kojoj je postao poznat, a već je polučio i neke rezultate. A najveći rezultat je vidjeti oči djece koje se ne sklapaju dok im znanstvenici pričaju, ili s njima pričaju :)

Na vrh